COMUNITATE
Monica Tudorache
„Să rupem tăcerea!” este mesajul desprins din interviul luat Monicăi Tudorache, activistă pentru drepturile omului, feministă, activă în mediul ONG.
Monica a conștientizat diferențele de gen odată cu apariția restricțiilor din partea familiei în copilărie (oră de ajuns acasă, grijă la vestimentație etc.). Pe parcursul interviului, Monica ridică problema vestimentației și a etichetelor care se pun asupra femeilor.
Invitata noastră ne îndeamnă, totuși, să nu generalizăm ceea ce simțim: „experiența uneia nu ne definește pe toate”, ci să ne înțelegem drepturile, să ne respectăm și să ne iubim pe noi înșine.
Cristina Buță
Cristina Buță este curator de artă și directorul Galeriei sectorului 1 din București. S-a născut într-o familie de femei din mediul rural, în care s-a simțit întotdeauna protejată. A studiat design și literatură, domenii în care și-a găsit ușor locul. Totuși, artista atrage atenția asupra lipsei femeilor în istoria artei și îndeamnă la solidaritate și susținere în rândul femeilor.
Oana Maria Zaharia
Oana Maria Zaharia este muzician și compozitor. S-a născut într-o familie de feministe, dar asta nu a ținut-o departe de relațiile abuzive și discriminările în muncă.
În interviul pe care ni l-a dat pentru proiectul „I am power”, artista povestește, printre altele, despre contracepție și minimizarea rezultatelor muncii ca femeie, dar încheie într-o notă pozitivă, menționând importanța prietenilor și a educației, chiar dacă aceasta se face tocmai pe TikTok.
Anca Stoica
Anca Stoica este performer și coregraf. Crescută într-o comunitate în care diferențele dintre genuri stabileau limite încă din copilărie, dorința ei de a arăta și a fi mai mult a fost văzută adesea ca o lipsă de feminitate.
„În profesia mea, dacă respectul vine pentru bărbați din oficiu, pentru femei trebuie impus.” Descoperă cum a reușit Anca să se impună și să-și urmeze calea, făcând ceea ce-i aduce bucurie.
Elizabeth J. Cron
Elizabeth Jeanne Cron is the Founder of CronicLove Productions Europe, and the International Ms. Romania 2022. She learnt about women empowerment in the least expected context: the biggest competition between women in the world.
Ina Biebel
Ina Biebel, antreprenor creativ din Timișoara, care ne-a povestit despre apariția și filosofia brandului TomBabe, tricourile #vorbeșteromânește și susținerea celor apropiați, de care a avut parte pe acest drum.
Ana Maria Ursu
„Sunt bărbați în jurul meu care vin și-mi spun cum ar trebui să-mi fac meseria […], că am nevoie de un stâlp. […] Am avut tendința la început să cred că teatrul e de vină. […] Am înțeles că nu e pasiunea mea pentru teatru de vină, ci oamenii.”
Ana-Maria Ursu este actriță și regizor la Teatrul Basca din Timișoara. Drumul carierei i-a ridicat numeroase provocări, iar a fi femeie în lumea teatrului s-a dovedit a fi o adevărată aventură.
Interviul de față, filmat în cadrul proiectului I am power, cuprinde momente și trăiri cu puternic impact emoțional. Proiectul urmărește să le dea femeilor o voce în soluționarea problemelor cu care se confruntă și a educa tinerii cu privire la egalitatea sexelor, drepturi și oportunități.
Edith Leah
„Iubirea pentru creație este mult mai mare decât dificultățile pe care le întâmpin”. La 25 de ani, Edith Leah este fondatorul atelierului de broderie care-i poartă numele. În interviul pe care ni l-a acordat pentru proiectul I am power, Edith Leah ne povestește despre felul în care nesiguranța și neîncrederea devin lecție de viață prin care se învață grija față de sine.
Proiectul urmărește aducerea în lumină a femeilor din comunitate ce reprezintă un model, o voce, precum și educarea tinerilor cu privire la egalitatea sexelor, drepturi și oportunități.
Gianina Iorgoaia
Gianina Iorgoaia se definește ca „artist”. Prin toate activitățile pe care le desfășoară, Gianina lasă în urmă o bucățică din propria persoană. Provine dintr-o familie exclusiv de femei și crede că rețeta succesului este alcătuită din muncă, perseverență, ambiție și pasiune.
Interviul a fost filmat în cadrul proiectului „I am power”, care urmărește aducerea în lumină a femeilor din comunitate ce reprezintă un model, o voce, precum și educarea tinerilor cu privire la egalitatea sexelor, drepturi și oportunități.
Site-ul nostru: http://www.fitt.ro
Telefon: 0256 491 170
E-mail: [email protected]
Adresă: Str. Arieș nr. 19, Timișoara, Timiș
Cod poștal: 300579